23. tammikuuta 2017

Epämääräiset vatsakivut

Blogi on ollut nyt hetken hiljaa, sillä minä olen sairastanut. Ajattelin, että kun vielä vähän vartun, niin paranen, eikä tästä kipuilusta tarvitse kirjoittaa mitään. Mutta ei se vaan mene ohi, joten pakko on nyt kertoa teillekin, mikä minut on hiljentänyt.

Jo joulukuussa tunsin oikealla puolella rinnan alla kipua, mutta en kiinnittänyt siihen suurta huomiota. Uuden vuoden päivänä kipu yltyi niin kovaksi, etten voinutkaan enää tehdä oikein mitään muuta kuin maata selälläni. Kipu tuntui viiltävänä heti, jos yritin tehdä jotain. Pelkkä kutominen alkoi polttelemaan. Soitin terveyskeskukseen, josta minut ohjattiin päivystykseen. Nuori lääkäri tökkäisi sormen kanssa kylkeäni, ja tokaisi kyseessä olevan venähdyksen, mikä menee ohi buranalla ja panadolilla. Olin helpottunut.

Vaan ei se kipu helpottanut. Se levisi kylkeen asti, ja en edelleenkään voinut tehdä oikein mitään. Tai tein toki, mutta sain kovat kivut kaupan päälle. Kaksi viikkoa ihmettelin mikä kumma voi olla kyseessä, ja soitin taas terveyskeskukseen. Nyt pääsin toiselle lääkärille, joka totesi, ettei kyseessä ole revähdys. Tämä lääkäri paineli vatsan, ja kyseli tarkemmin oireista. Epäilyksessä on nyt sappivaivat, ja tämän kuun viimeinen päivä menen vatsan alueen ultraukseen. Sitä tässä nyt odotetaan!

Ruokavalio on pitänyt, ja luulenkin, että se on ollut apuna, koska kivut eivät ole enää ihan niin viiltäviä, kuin olivat vielä alkukuussa. Mutta huomaan kyllä, että kivut tulevat usein syömisen jälkeen, varsinkin illalla, vaikken mitään raskasta syö.

Mutta kyllä se tästä! Ihan pian alkaa helmikuu! Nyt on ollut jo ihanan aurinkoisia päiviä, kuin lupauksia keväästä. <3

Miten teidän muiden tammikuu on mennyt? Onko kokemusta sappivaivoista? Mukavaa maanantaita!

28 kommenttia:

 1. Voi itku, paranemisia, kivut on niin kurjii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon sisko, toivottavasti tämä vaiva saadaan parannettua :)

   Poista
 2. Harmi, että olet kärsinyt vatsavaivoista! Sappikivut on kuulemma tuskallisia. Itse en ole kivuista onneksi kärsinyt, vaikka vuosia sitten ultrassa todettiin useita sappikiviä sappirakossa. Jotain närästystä tms. joskus.
  Toivotaan,että helpottaa.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On ne näköjään tuskallisia. Se on hyvä, että sinun kivet eivät aiheuta kipua. Närästyskin tosin on kurjaa.
   Uskon kyllä, että helpottaa :)
   Mukavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 3. Minulla oli sappivaivat, leikattu tähystyksellä. Vielä joskus oikuttelee, mutta pitää kattoa ruokavaliota. Litalgiania on tarpeen mukaan, mutta harvoin. Älä jännitä helppo leikkaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppauksesta! Näin olen ymmärtänyt, että on pieni leikkaus. Litalgiania on minullakin. Kyllä se vielä tästä iloksi muuttuu! :)

   Poista
 4. No voi ei, aikamoinen arvausdiagnoosi se eka... onneksi toinen osasi epäillä jotain muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se ihan arvaus... Ehkä joskus vielä naurattaa. Onneksi tosiaan tämä toinen lääkäri tutki ja otti asiakseen.

   Poista
 5. No voi kauhia sentään. Ei ole kivaa!
  Toivottavasti pian selviää ja hyvä, kun pääset jo pian sinne ultraan!
  Toivottavasti kivut saadaan pian loppumaan!
  Haleja sinulle sinne!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Kyllä se elämä aina yllättää.
   Eiköhän se pian selviä, ainakin jotain, siellä ultrassa.
   Kiitos, sitä toivon, että kivut loppuisi!

   Poista
 6. Minullakin on sappirakko poistettu tähystysleikkauksella jo vuosia sitten. Minäkin sain käydä näyttämässä itseäni useaan kertaan lääkärille ennenkuin löysivät sappikivet. Tammikuu on mennyt nopeasti. Kesti aina viimeviikon loppupuolelle saakka, että osaan antaa itselleni luvan nauttia opiskeluvapaasta. Nyt olen saannut itseni muutaman kerran ulkoilemaan. Tänään kiertelin ja kaartelin metsässä ja peltoteillä kaksi tuntia. Nautin. Illalla olikin sitten mukavaa taas opiskella. Toivottavasti saat avun vaivoihisi♥. Mukavaa alkuviikkoa toivotellen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No näin kävi sitten minullakin, että useamman kerran sai käydä lääkärissä, ennen kuin sappea epäiltiin. Ihmediagnoosi se ensimmäinen olikin, se venähdys.
   Hyvä, että nautit nautit vapaista! Metsässä onkin ihana kävellä, ja peltoteillä. Itse tykkään erityisesti kesällä kävellä luonnossa.
   Mukavaa alkuviikkoa myös sinulle! <3

   Poista
 7. No ei terveyskeskusta ihan suotta arvauskeskukseksi nimitellä ! Voi itku sentään. Onneksi sait paremman lääkärin seuraavalla kerralla. Uudistunut ruokavaliosi auttaa ja lievittää varmasti tätä sappijuttua tai mikä sitten onkaan. Onpa hyvä lukea ylläolevista kommenteista että leikkaus on helppo toimenpide, jos sappikiviepäily osoittautuu oikeasti ja jos siihen suositellaan leikkausta. Vaan olisipa mainiota jos keventynyt ruokavalio tepsisi niin hyvin että vaivat häviäisivät ! 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, olisi tosi hyvä, jos leikkausta ei tarvittaisi. Uskon kyllä itsekin, että ruokavalio on iso tekijä. Uuden vuoden aattona söin pitsaa, ja sitten tulikin ne hirvittävät kivut.
   Oli se päivystys kyllä täyttä arvailua. Kyllä niillä puheilla perää on, näköjään, että ovat arvauskeskuksia... Onneksi tämä toinen lääkäri oli pätevä. :)

   Poista
 8. Voi ei :( Kurjaa että sinulla on taas kipuja. Toivottavasti saisit apua! Niin pistää välillä vihaksi tuo arvauskeskuksen toiminta :( Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, ei ole kivaa, mutta eiköhän tämä saada hoidettua, toivottavasti. Kyllä muuten minuakin välillä suututtaa arvauskeskukset!

   Poista
 9. Valitettavasti on :( Monta vuotta pärjäsin kipujen kanssa, niitä oli ja meni. Neljä vuotta sitten vietin yhden hyvin kipuliaan viikonlopun, jonka jälkeen päätin, että nyt saavat lähteä. Lääkärin ja ultran kautta leikkausjonoon ja sappikivet tähystyksellä pois. Tämän jälkeen ei kipuja ole ollut, pitänee kai koputtaa puuta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella, että oli kivulias viikonloppu! Nämä sappikivut ovat tosiaan yllättävän kovia. Itsekin ihan pelästyin aluksi, että mikä minulla on. Onneksi leikkaus auttoi sinua! Eiköhän apua löydy minullekin :)

   Poista
  2. Varmasti löytyy :)

   Sen verran täytyy ihmetellä, että lääkäri epäili venähdystä. Itse sappikivuista kärsineeenä olisin heti veikannut niitä. Ja noin vinkkinä pahimman kipukohtauksen aikaan kippura-asento oli mulle ehdottomasti paras asento.

   Poista
  3. Kiitos vinkistä! Oli nuori ja varmaan kokematon lääkäri, mutta kyllä ihmettelen itsekin. Tuntuvat nuo sappivaivat olevan kuitenkin niin yleisiä myös.

   Poista
 10. Ompa kurjaa :( Mulla ollut kerran vähän samanlaista, ultrattiin vatsa kun sappikiviä epäiltiin mutta ei ollut niitä eikä syy koskaan selvinnyt. Litalginia minäkin söin ja jossain vaiheessa helpotti.Jaksamista ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Olipas se mysteeri, mutta onneksi meni ohi! Litalgin taitaa olla yleisin lääke näihin vaivoihin, vai kenties ainoa? En tiedä, mutta kyllä se helpottaa kipuja :)

   Poista
 11. Ei ole onneksi kokemusta, huih! Kevät tulee, ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, ettei ole kokemusta. Niinpä, ihanaa, kevät! <3

   Poista
 12. Voi sua.... kokemusta on. Jo vuosia sitten on minulta poistettu tulehtunut sappi plus kivi.Ennen leikkausta sain tosi kovia sappikohtauksia. Pystyin enää syömään kaurapuuroa ja keitettyä makaroonia. Leikkauksen jälkeen olen voinnut syödä mitä vaan. Kipuilua ei ole ollut. Kyllä asiat selviää ja saat avun ♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Onneli <3 Kuulostaa hurjilta nuo sun oireet ennen sapen poistoa. Onneksi olet nyt ollut kunnossa! Mulla on myös syömisen jälkeen kipuja, ja oon kaikki rasvaset ruoat jättänyt pois. Mutta kipuja on silti. Huomenna on ultraus, saa nähdä mitä siellä selviää :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi :)