13. huhtikuuta 2016

Tukholman risteilyllä ja huoli Pepistä


Eilen kotiuduttiin miehen kanssa Tukholman risteilyltä, jota olin kovasti odottanut. Ja kaikki meni suunnilleen niin kuin pitikin, ja reissu oli hieno. Suunnilleen tulee siitä, että ensimmäisen vuorokauden kärsin taas päänsärystä, ja Matkapoikien bussikuljetus peruttiin viikkoa ennen reissua, mutta muuten kaikki meni nappiin. 

Vaikka täytyy myöntää, että aluksi vähän huoli painoi. Peppi nimittäin sai viime viikolla sellaisen "Hot spotin" niskaansa. Ensin jostain tuli naarmu, joka sitten muuttui palovamman näköiseksi. Me käytettiin Peppi sen omalla eläinlääkärillä, joka on Peppiä hoitanut pienestä pitäen. Tyttö sai antibioottipiikin, ja me saatiin ohjeet kutin hoitoon; eli suihkuttelua ja kortisonivoidetta. Hyvännäköinen se Hot spot oli, kun lähdettiin, ja Peppi jäi hyviin käsiin, eli vanhempieni hoitoon. Ja hienosti meni Pepillä kaikki sillä välin, kun me oltiin reissussa. Kiitos kovasti vanhemmilleni hyvästä hoidosta! <3


Meille sattui hienot ilmat, eikä laivaa keinuttanut yhtään. Söimme hyvin, kävimme Tax freessä pyörimässä, kuuntelimme musiikkiesityksiä ja katsoimme myös laivan show-esityksiä. Aika meni tosi nopeasti.

En tiedä teistä muista, mutta me ei koskaan osata nukkua laivalla kovin hyvin. Niinpä Tukholmaan lähdettiin vähän väsyneinä. Mentiin Viking Linen bussilla, ja kävelimme keskustan alueella. Ostin pari teepaitaa, ja Lushilta jalkavoidetta, joka tuli myöhemmin illalla tarpeeseen. Siitä kerron teille lisää vielä jossain seuraavassa postauksessa. 

Takatullessa söin laivan kahvilassa sen kuuluisan katkarapuleivän, ja oli se kyllä tosi hyvää. En ollut koskaan aiemmin syönyt. Ne siis ovat kuulemma todella suosittuja laivalla, ja näytti niitä olevan myytävänä aika paljon. Aamupalat syötiin buffetissa. Ah siellä on ihanaa syödä. Saatiin vielä ikkunapaikat. :)

Kotiin palattiin vähän väsyneinä, mutta kyllä oli kiva tulla taas Pepin luo! <3

Tykkäätkö sinä Ruotsin risteilyistä? Miten on viikko alkanut? Mukavaa keskiviikkoa! :)


24 kommenttia:

 1. Teillä on ollut mukava reissu! Tuommoinen Tukholman reissu onkin kiva, ettei tarvii laivassa niin kauaa olla. Ollaan muutaman kerran käyty ja otettu joskus oma autokin mukaan.
  Peppi varmaan oli teitä jo vastassa, kun tulitte? Ikävä ollut varmaan molemmin puolin.
  Ei mekään osata laivalla nukkua. Siellä kuuluu kaikenlaista kolinaa ja meteliä.
  Kotona on paras nukkua!
  Ihanaa keskiviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Oli meillä tosi mukava reissu! Meillä ei ole koskaan ollut autoa mukana. Se olisi kyllä kätevä, näkisi enemmän.
   Juu, Peppi oli intoa täynnä kun tultiin kotiin. Nukkui heti monta tuntia mun sylissä. <3
   Niinpä, se kolina ja meteli sekä huonot sängyt. Kyllä kotisängyssä on paras nukkua!
   Ihanaa keskiviikkoa! :)

   Poista
 2. Kiva kulla, että antibiootit tehos ja Peppi voi paremmin. On stressaavaa olla itse reissussa, kun on huoli eläimestä, vaikka se olisikin hoidossa maailman luotettavimmilla ihmisillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, onneksi on olemassa antibiootit. Sellainen pitkävaikutteinen piikki on tosi kätevä. Ei käy kisun vatsaankaan :) Ja ihan totta, on se stressaavaa. Ei meinannut millään päästä reissufiilikseen. Mutta Pepillä oli tosi hyvä hoito :)

   Poista
 3. Tykkään kyllä, vasta helmikuussa oltiin ja vois jo taas lähteä :) Oliko Tukholmassa kevät pidemmällä, usein on? Mä tykkään myös katkisleivästä, aika usein sen laivalla syönkin! Voi Peppiä <3 Tiedän huolen, mulla ollut koirasta huolta ja tänään kun oltiin eläinlääkärissä kuultiin että vaiva jo ollut monta kuukautta, on vihdoin helpottanut - voi niitä onnen kyyneleitä. Eläimet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä oli kevät vähän pidemmällä, tai mitä me nyt hiukan nähtiin. On ne risteilyt kivoja! Ensi kerralla syön myös katkarapuleivän. :)
   Hieno juttu, että teidän koiran vaiva helpottanut <3 kyllä nuo eläimet ovat tärkeitä ja rakkaita perheenjäseniä! <3

   Poista
 4. Risteilyt ovat jääneet aika vähiin viime vuosina. Nuorempana tuli käytyä enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli useita "välivuosia". Nyt oon innostunut uudestaan :)

   Poista
 5. Kiva oli Peppiä hoidella. Näki kuinka se ilahtui kun menimme teille. Vähän väliä kävimmekin ja hellittelimme "Pepsukkaa". Ehkä eka päivänä vähän ikävöi teitä, voi olla kuvitteluakin. Kaikki meni kuitenkin oikein mukavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti meni mukavasti, kun Pepillä oli mieluisat hoitajat, ja namejakin annettiin. Eikä tarvinnut yölläkään olla yksin. Mikäs oli Pepin ollessa! :)

   Poista
 6. Risteilyillä on aina kivaa. Meidän Onni toivottelee Pepille, että toivottavasti paranet pian, että täälläkään ei vielä voida hyvin vaan sokeriarvot ovat insuliinista huolimatta huonot.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peppi kiittää, ja toivotaan kovasti, että insuliini alkaisi auttaa ja Onni tulisi kuntoon! <3 Kovasti paijauksia Onnille <3

   Poista
 7. Tukholman risteilyllä ei olekaan tullut pitkään aikaan käytyä, voisikin olla mukava mennä :) Hyvä että Peppi on jo parempi, on aina kurjaa kun eläimet sairastavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne risteilyt mukavia :) Minustakin on kurjaa, kun lemmikki sairastaa. Onneksi Peppi on tosiaan jo parempi ja tulee kuntoon :)

   Poista
 8. Piti kauhiana kaivaa päätä, että muistais millon oon viimeksi käyny risteilyllä... :D Mutta joo, onhan siitä jo 7 vuotta! Ei täältä pohjosesta vihti kovin usein lähteä risteilylle ku pitää matkata ensin 600km, että pääsee ees sinne. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on sieltä matkaa, ei varmasti viitsi aina lähteä. Meiltäkin on parin tunnin matka Helsinkiin, mutta se on vielä ihan ok etäisyys. :)

   Poista
 9. Moikka, kiva että teillä oli hyvä reissu, mekin meinattiin kesällä lähteä pitkästä aikaan risteilylle. Kivaa kun Peppi toipuu, paljon silityksiä tytölle. Terveisiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, oli kiva reissu. Hieno juttu, että lähdette kesällä, on se hauska irtiotto arjesta :) Peppiä silitellään ja hemmotellaan kovasti :) Terveisiä sinne myös, ja toivottavasti nähdään pian! :)

   Poista
 10. Kuullostaa mukavalta reissulta vaikka teillä on huoli painanut potilaasta. Mutta onneksi on ollut hyvät hoitajat :)

  Me useimmiten ollaan käyty nopeilla risteilyillä ja aamulla Tallinnaan ja illalla pois, mutta silloin kun on oltu yön yli niin ei siellä laivalla oikein osaa nukkua. On kolinoita ja outoja käytävä ääniä. Täytyy mainostaa Vikingiä kun olen heihin kovasti tyytyväinen. Etukäteen sopimalla sieltä saa järjestettyä pedin missä saan oltua kun mun selkä ja se normipatja ei onnistu. Ja olen kaiken vaivannäön jälkeen silti saanut tyynylle karkin. Tärkeä asia :D

  Pikaista paranemista Pepille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oli mukava ja piristävä reissu! Ja Pepillä oli hyvät hoitajat :)

   Tallinnaan olisi myös kiva lähteä, en ole käynyt pitkään aikaan. Päivän reissu voisi olla kiva!

   Me ollaan myös tosi tyytyväisiä Vikingiin, ja käydään aina Vikingin laivoilla, vaikka olisi ihan kiva Siljaakin kokeilla. Aika mahtavaa palvelua tuo patjan vaihto! Tosi hienoa.

   Ja kiitos, Pepin niska alkaa olla jo parempi :)

   Poista
 11. Hieno reissu teillä. En tuosta matkailusta oikein piittaa, työporukan kanssa kuitenkin kävin risteilyllä joitakin vuosia sitten. Paranemisia Pepille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli piristävä reissu tylsän talven päätteeksi. Ja Peppi kiittää! :)

   Poista
 12. Miten Peppi jakselee? Toivottavasti hyvin.

  Tykkään risteilyistäkin. En ole pitkään aikaan ollut, mutta tänään tuli risteilyistä puhutta ystävän kanssa ja mahdollisesti menemme lähiaikoina. Ja syön kyllä sitten sekä buffetissa että käyn jossain vaiheessa ostamassa sen katkarapuleivänkin, nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peppi nukkuu juuri sylissäni, on ollut varsinainen sylivauva meidän risteilyn jälkeen. Se Hot spot on onneksi kuivunut, ja näyttää jo paremmalta. Joskus tyttö kapsuttaa sitä, ja tulee vähän takapakkia, mutta kyllä se siitä nyt paranee, ihan varmasti :)

   Kyllä risteilyt on kivoja! Ihan on haikea olo, että se on nyt ohi. No, jos tässä joskus menisi uudelleen taas :) Ja se katkarapuleipä oli tosi hyvä! :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi :)