19. huhtikuuta 2016

Kilpirauhanen vajaalla ja Pepin kuulumiset


En ole juurikaan kertonut teille siitä, että sairastan kilpirauhasen vajaatoimintaa. No sellainen mörkö on kuitenkin kummitellut taustalla myös viime vuodet. Se on pysynyt kurissa lääkityksellä, mutta nyt tänä keväänä aloin itse epäillä, onkohan arvot ihan kunnossa, kun olen ollut niin väsynyt, sydämen syke on tuntunut jotenkin "omituiselta" ja vähän sellaista matalavireisyyttä on ollut. 

Tässä meni aika pitkä aika, kun arvoja on tarkastettu, sillä en ole käynyt lääkärissä viime kesän jälkeen. Nyt soitin omaan terveyskeskukseen, ja pääsin samana päivänä labraan. Iltapäivällä hoitaja soitti, että arvot ovat sekaisin, ja lääkitystä lisättiin. Tämä kaikki tapahtui juuri ennen meidän risteilyä. Olen syönyt isompaa annosta nyt puolitoista viikkoa, ja sydämen syke tuntuu ainakin paremmalta. Kesäkuussa menen taas labraan.


Teitä varmaan myös kiinnostaa Pepin kuulumiset, sillä viimeksi kerroin, että tyttö on vähän sairastanut. No niskassa oleva läntti on parantunut aika hyvin. Se olisi parantunut vielä paljon paremmin, jos Peppi ei kapsuttaisi sitä. Onneksi se ei kuitenkaan kovin usein sitä kapsuta. Me edelleen hoidetaan länttiä, ja uskon, että pian siihen alkaa karvatkin taas kasvaa! :) Peppi on ollut risteilyn jälkeen ihan mahdottoman paljon minun sylissä. Iltaisin se on vähän väliä sylissäni, ja yöllä nukkuu jaloissani. En tiedä, johtuuko se siitä, että se ikävöi meitä kun oltiin reissussa, vai mistä.

Miten siellä on viikko lähtenyt käyntiin? Mukavaa tiistaita! :)

Ps. En saanut kuvia tähän postaukseen, kun Blogger ei suostunut yhteistyöhön. Jospa saan myöhemmin lisättyä. :)

20 kommenttia:

 1. Sulla taisi olla Peppi kova ikävä ja nyt pidät ihmisestö kovaa kiinni! - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mulla oli! Ne ei sais mennä mihinkään! - Peppi

   Poista
 2. Hyvä, kun kävit arvot katsastamassa. Toivottavasti lääkkeet alkaa tehoamaan nopsaa.
  Kiva, kun kerrot Pepinkin kuulumisia. Ja mukava kuulla, että on parantunut jo aika hyvin.
  Mukavaa päivän jatkoa!😊🐱

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Juu onneksi tajusin mennä otattamaan arvot. Jospa sais enemmän virtaa elimistöön nyt lääkkeitten myötä :)
   Ja niinpä, onneksi Peppi on jo aika hyvässä kunnossa! Oli ihan kamalaa, kun se Hot spot huomattiin!
   Mukavaa iltaa! :)

   Poista
 3. Mulla on kans vajaatoiminta. Onneksi pysyy kurissa lääkkeillä. Munki pitäis taas käydä arvot tarkistuttaan kyllä. Edellisestä kerrasta jo sen verta paljon aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aika kurja vaiva, varsinkin jos ei pysy kurissa lääkkeillä. Näköjään kannattaa aika säännöllisesti tarkastuttaa arvot. Mulla oli väliä yli vuosi, liian pitkä aika.

   Poista
 4. Hei, joko kävit lukemassa joulublogini toisen osan peltirasioista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä käynyt, mutta kohta menen! :)

   Poista
 5. Pepillä oli ollut mammaa ikävä ja varmistaa, ettette mene uudestaan, vaikka oli ollut hyvässä hoidossa teidän risteilyn aikana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se taitaa olla. Kun oli vielä potilaskin tuon reissun ajan. No, nyt ei ole reissua tiedossa vähään aikaan niin voi Peppi olla hyvillä mielin :)

   Poista
 6. Hyvä, että jo itse tunnistaa ettei nyt ole kaikki kohdillaan ja toivottavasti arvot saadaan pian paremmaksi. Ihanaa kuulla, että Peppikin voi paremmin. Nyt tuntuu, että Onnillakin on tapahtunut käänne, on pirteämpi ja selvästi pyöristynyt, insuliini on alkanut puremaan.

  Ihania päiviä teille. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kuulla, että Onni alkaa voimaan paremmin! <3 Se on niin kurjaa, kun eläimet sairastavat, kun ne eivät itse ymmärrä mistä on kyse. Eivätkä ymmärrä, että eläinlääkäri reissut ovat niiden omaksi parhaaksi.

   Ihania päiviä myös teille! <3

   Poista
 7. Tsemppiä tuon kilpirauhasen kanssa! Kiva, että Peppi voi paremmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Ja kyllä Peppi onneksi voi jo paremmin! :)

   Poista
 8. Kurja vaiva, mutta hyvä jos lääkityksellä helpottaa! Itselläni myös väsymyksestä ja sydän pompottaa tuhottomasti ilman beetasalpaajaa, olis taas aika mennä kilpparikokeisiin....kiva kuulla että Peppiki parempi! Kivaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kurja vaiva, mutta onneksi siihen on lääkkeet. Tuo sydämen pompottaminen on myös tuttua, tosi kurjaa sekin. Mene ihmeessä kilpparikokeisiin. Juu Peppi voi jo paremmin :) Kivaa keskiviikkoa sinne myös! :)

   Poista
 9. Toivottavasti saat kilpirauhaslääkityksen kohdalleen! Kurja vaiva mutta onneksi tosiaan lääkittävissä. Ja Peppi on tainnut sinua kyllä ikävöidä, meillä Emma-koira on ihan samanlainen jos jää yksin kotiin ilman Jeppeä, Jepen kanssa kaksin kotiin jääminen ei aiheuta läheisriippuvuutta mutta ihan yksin jääminen kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, toivottavasti tuo lääkkeen lisäys nyt puree ja vointi normalisoituu. Ja niin se taisi olla, että Peppi ikävöi, vaikka vanhempani olivatkin paljon Pepin kanssa. Tuo on kyllä hyvä, että sulla on kaksi koiraa, niin niillä on aina seuraa toisistaan :)

   Poista
 10. Hyvä, että sait lääkelisäystä :) Viime aikoina olen usein törmännyt sellaiseen ettei lääkärit suhtaudu vakavasti noihin kilpirauhasasioihin. Ja hyvä, että sait kuvia lisättyä, Peppi on niin söpö joka kuvissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös huomannut, että kilpirauhasvaivoja vähätellään, vaikka ne ovat todellakin todellisia vaivoja ja haittaavat elämää. Onneksi tosiaan sain lääkelisäystä! Ja kiitos, kyllä meidän Peppi on söpö! <3

   Poista

Ilahdun kommentistasi :)