29. maaliskuuta 2016

Miten estää migreeni


Minulle on kertynyt vuosien varrella paljon kokemusta päänsärystä ja migreenistä, ja siltikin se yllättää minut usein. Mutta jotain olen jo oppinut, ja ajattelin teille jakaa oppimaani.

Ihan ensin esittelen nämä uudet kylmälaastarit, jotka ovat kuvassa. Eihän ne nyt migreeniä poista, mutta lievittävät kipua niskassa jopa 6 tunnin ajan. Vaikutus ei ole ihan yhtä "kylmä" kuin geelissä, mutta aika hyvä se on. Ja yhden asian opin jo tämän laastarin kanssa: iho pitää olla ihan puhdas, että se pysyy siinä. Eli yhtään rasvaa siinä ei saa olla. 5 kappaletta laastareita maksaa noin 17 euroa, eli hintaa on, mutta kun kipu on pahimmillaan, olen valmis maksamaan tästä laastarista. Joten itse tykkään näistä, ja käytän pahimpaan migreeniin. Ja ai niin, tuo pieni tuubi kylmägeeliä tuli kaupan päälle. :)


Mitä muuta olen sitten oppinut tästä ikävästä vaivasta? Älä ikinä jätä ateriaa väliin! Tai siis minä en ainakaan voi jättää. Jos verensokeri pääsee laskemaan matalalle, migreeni on varma. Sama vaikutus on tietenkin kauhealla määrällä herkkuja, jolloin verensokeri nousee ensin, ja sitten laskee. Itselläni on vuosien varrella ollut ongelmia verensokerin kanssa, joten tämä asia on minulle haastavaa.
Eli säännöllisillä aterioilla verensokeri pysyy tasaisena.

Sitten se yksi salakavalin syy, eli lisäaineet. En tiedä tarkkaan, että mitkä lisäaineet, mutta ihan selkeästi jotkin E-aineet laukaisee migreenin. Ja kun niitä aineita tungetaan joka paikkaan! Tänään kaupassa päätin lukea tuoteselosteet läpi ennen kuin laitoin mitään kärryihin, niin jäi aika moni tuote ostamatta. Eli olen päättänyt alkaa välttelemään E-aineita.

Ja liikunta. Liian raskas liikunta laukaisee migreenin minulla. Se harmittaa, kun joskus olisi kiva tehdä vähän kovemmalla sykkeellä ja teholla. Mutta onneksi vesijuoksu on nyt onnistunut, ja useimmiten migreeniä ei ole tullut. Joten olen siitä kiitollinen, sillä vielä viime vuonna sekään ei onnistunut ilman migreeniä. Siis vältän liian rankkaa liikuntaa.

Oliko tässä tuttuja juttuja? Kärsitkö migreenistä? Mukavaa tiistaita! :)

12 kommenttia:

 1. Tuollaisia laastareita en olekaan vielä nähnyt! Olen huomannut kylmägeelistä roll-on purkin olevan tosi kätevä esim reissuissa; sitä saa levitettyä käsiä likaamatta ja paikallisesti juuri haluamallaan alueelle ja se kuivuu nopeasti. Oletko testannut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No multa on jäänyt taas se roll-on purkki huomaamatta, mutta kuulostaa hyvältä ja näppärältä. Sen voisinkin ostaa testiin seuraavaksi. On varmasti kätevä! :)

   Poista
 2. En ole myös tuollaisia laastareita nähnyt.
  Kyllä niistä kannattaa maksaa, kun kerran helpottavat migreeniä.
  Hyvä, kun olet huomannut asioita mitkä migreeniä aiheuttavat, niin tiedät
  Niitä välttää.
  Mukavaa tiistai päivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä laastarit ovat tosiaan ihan uutuus. Käteviä, kun vaikuttavat niin pitkään. Se kylmä helpottaa kipua.
   Onneksi tässä on jo vähän salapoliisi näiden kipujen kanssa :)
   Mukavaa tiistaita Sari! :)

   Poista
 3. Täällä kohtalotoveri :( Ja mulla hormonaalinen, keskimäärin kerran kuussa ja kestää 2-3 vrk. Katkeaa kyllä lääkkeellä mutta seuraavana päivänä alkaa taas. Mä en oo noita laastareita kokeillutkaan, vain kylmää, märkää pyyhettä. Auttaako sulla lääke? Mulla vain Maxalt auttaa, kunhan ehdin ottamaan sen ajoissa.Muksaa tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kyllä mullakin kestää usein monta päivää. Aika huonosti lääkkeet auttaa, joskus ei auta ollenkaan. Niitä on kyllä kokeiltu kaikenlaisia. Jonkun verran apua oon saanut estolääkkeestä, Topimaxista. Kylmä pyyhe otsalla on myös tosi hyvä kovassa kivussa!
   Mukavaa tiistaita Maiccu! :)

   Poista
 4. Minäkin poden migreeniä :( itselläkin juuri verensokerien heittely aiheuttaa sitä! Parhaiten auttaa, kun ottaa lääkkeen ajoissa ja menee lepäämään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjaa, että myös sulla on migreeniä :( Kunpa pystyis aina pitää verensokerin tasaisena, mutta se ei ole niin helppoa. Moni asia vaikuttaa. Ja ihan totta, on tosi tärkeetä ottaa lääke ajoissa ja mennä lepäämään :)

   Poista
 5. Oletko kokeillut hevosten linimenttiä tuon kylmägeelin sijasta? On huomattavasti halvempi vaihtoehto, tehokkaampi myös :) Mulla on kaapissa aina hevoslinimenttipullo lihasjumien varalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa meillä on pullo myös sitä, ja kyllä se on hyvää ainetta. Nyt viime aikoina on tullut vaan käytettyä enemmän kylmägeeliä. Vois kyllä kokeilla taas hevosten linimenttiäkin :)

   Poista
 6. Vanha postaus, mutta joulublogin kautta sattui silmään. Itse kärsin migreeneistä jossain vaiheessa monta kertaa viikossa. Täsmälääkityksellä pärjään, mutta koin saavani apua ja kohtauksia vähemmäksi kun aloitin syömään säännöllisesti kalkki-magnesium+D-vit valmistetta. Itse käytän Gnld:n tuotetta, joka ei sisällä mitään synteettistä. Kannattaa kokeilla jos et vielä ole testannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Käytän säännöllisesti magnesiumia ja D-vitamiinia, mutta kalkkia en ole syönyt vissiin ikinä. Eli voisin kokeilla. Se olisikin kätevää, jos nuo kaikki kolme olisi samassa valmisteessa. :)
   Mukavaa torstaita! :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi :)