22. helmikuuta 2016

Liikunnasta migreeni ja Pepin kuulumiset


Helmikuuta on enää viikko jäljellä, mutta keväästä ei ole tietoakaan. Lunta on tullut ihan mahdottomasti, on siinä ollut Pepilläkin ihmettelemistä. Ja samalla vähän tylsääkin, kun ulkona ei tapahdu mitään erikoista. Peppi nimittäin tykkää katsella ikkunasta ulos, ja erityisesti naapureiden kissat kiinnostavat. Ja välillä on rusakoitakin. Niin ja tietysti lintuja. Mutta tällaisella ilmalla onkin kiva kömpiä omaan koriin nukkumaan, ja siellä se Peppi on parasta aikaakin.


Minä olen tosi innostunut vesijuoksusta. Salillakin on ihan kivaa käydä, mutta siitä seuraa useamman päivän migreeni. Vesijuoksusta tulee vain yhden illan migreeni. Onko teillä lukijoilla samoja ongelmia? Siis että liikunnasta tulee migreeni? Olen tätä yrittänyt hoitaa monin tavoin. Esimerkiksi syön heti treenin jälkeen, muistan juoda, yritän koko ajan hengittää hyvin. Vaan mikään ei auta, se migreeni tulee. Onko kenelläkään mitään vinkkejä tähän?

Miten sinulla on viikko lähtenyt käyntiin? Ihanaa maanantaita! <3

26 kommenttia:

 1. Olen Peppi samaa mieltä; ulkomaailmasta tulee tylsää ohjelmaa! - Pepsi

  Levitän yleensä jäävoiteen niska-hartia alueelle uinnin ym jälkeen ja koen että se on auttanut minulla ettei ole tullut "pääongelmia" - Emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tulee Pepsi! Odotan koko ajan, että jotain jännää tapahtuisi, mutta tylsää on. - Peppi

   Kiitos hyvästä vinkistä! Tuota kokeilen ehdottomasti, kuulostaa sille, että voisi vaikka toimia! :) - Johanna

   Poista
 2. No kevääseen on vielä aikaa. Enneku on huhtikuu, niin ehtii sataa vielä monet lumet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä nyt kun täällä jo niin fiiliksissä kevättä vartutaan :D

   Poista
 3. Ihana kuva Pepistä!
  Joo lunta tuli lisää eteläänkin. Kyllä sais jo kevät tulla...
  Vesijuoksu onkin mukava ja tehokas liikuntalaji. Harmi tuo Sinun migreeni.
  Tänään olen käynyt työkavereiden kanssa syömässä. Oli ihan kivaa ja hyvää ruokaa.
  Ihanaa maanantai iltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari!
   Juu, kevättä tässä kovasti odotetaan...
   Vesijuoksu on ihanaa, vedessä kaikki kivutkin häviää :)
   Kivalta kuulostaa sinun päivä!
   Mukavaa maanantai-iltaa myös sinulle! :)

   Poista
 4. Harmi, että liikunta aiheuttaa migreeniä :(

  Ens viikolla on jo maaliskuu. Eikö se lasketa jo kevätkuukaudeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se aika tylsää :(

   Sitä mietin minäkin. Ja maaliskuussa on jo ihanan valoisaakin :)

   Poista
 5. No inhottavaa, että liikunnasta tulee migreeni. Itsellä ei ole migreeniä, joten en osaa auttaa. Toivottavasti muut lukijat antaa hyviä vinkkejä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se inhottavaa ja aika hankalaa. Onneksi sulla ei ole! Nimittäin aika yleinen vaiva tuntuu olevan. Juu, toivottavasti vinkkejä tulee vielä :)

   Poista
 6. Migreenisympatiat täältä, se on kauheaa. Minulle tulee jäykkä, kahden päivän migreeni - et kyllä arvaa mistä... Hierojalla käynnistä! Nytkin hartiat ovat jämäkät kuin peruskallio, mutta en kertakaikkiaan voi mennä hierottavaksi, kun sitten päätä jumittaa seuraavat kaksi päivää kuin joku silittelisi vasaralla nauloja kallosta läpi. Noin lievästi ilmaisten ;) Mun hieroja epäili, että johtuu siitä että nesteet lähtee hierottaessa niin napakasti liikkeelle, että tulee niin valtava nestehukka. Mietin, voisiko sali/vesihommatkin saada sulla nesteet niin kovin liikkeelle, että pitäisi tankata vielä enemmän vettä -ehkä jo ennakkoon? Tosin ei siinäkään ole järkeä, jos kittaa litran vettä ennen salille menoa ja sitten ravaa toistojen välissä veskissä ;) Mutta minullakin jatkuu edelleen tämä hierojamigreenin tutkinta, ihan en täysin allekirjoita nestehukkahommaa mutta eiköhän tuo pulma joskus selviä.

  Migreeni on kuin ventovieras ihminen jonka tapaa aikuisiällä. Siinä menee pitkä aika, että oppii tavoille ja hoksaa mikä saa migreenin aktivoitumaan.

  Hyvää viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Aika jännä juttu, että hieronnastakin voi tulla migreeni. Nestehukkaa olen minäkin epäillyt. Kiitos paljon vinkistä, kokeilen ensi kerralla tankata vettä ennakkoon enemmän. Tosin kuten sanoit niin ei sitä niin mahdottomasti pysty juomaan. Toivottavasti nämä meidän pulmat selviää. Ja ihan totta, on tuo migreeni sellainen vieras, jota ei kaipaisi.

   Hyvää viikkoa myös sinulle! <3

   Poista
 7. Kurjaa tuo migreenihomma :( Itselläni juuri toisinpäin, liikunta auttaa moneen vaivaan, aina tulee ensin kokeiltua lenkille lähtemistä ennen buranan nappaamista jos särkee päätä tai on vaikkapa kuukautiskipuja. Itse en tosin migreenistä kärsi, varmasti kamala vaiva :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sulla ei ole migreeniä, se ei ole kiva kaveri. Muihin vaivoihin liikunta auttaakin hyvin, ja ulkoilma. Tai toki migreeniin auttaa myös raitis ilma, jos vaan jaksaa ulos mennä :)

   Poista
 8. Täälläkin on tullut lunta! Voi ei, tuota migreeniä. Ei valitettavasti ole vinkkejä tuohon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu lunta tulee aina vaan, äsken tuiskutti taas. Onneksi aurinkokin on vähän näyttäytynyt :)

   Poista
 9. Mulla myös koko alkuviikko kulunut enempi ja vähempi päänsärky seurana ja se johtuu mulla stressistä:/ enkä oikein neuvojakaan keksi:/ haleja toiselle päänsärky potilaalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora <3 Halaus takaisin, toivottavasti sun päänsärky helpottaa. Stressi onkin oikein tyypillinen päänsäryn laukaisija. Oletko koskaan kokeillut rentoutusharjoituksia esim. cd-levyjä? Mulla on yksi sellainen, mutta liian harvoin kuuntelen. Se kyllä lievittää stressiä. :)

   Poista
 10. Saitsulla tässä juurikin siksi, että kaikki tuntuu lyövän migreenin päälle. Niska nyt eniten on jumissa ja siitä tää kai johtuu. Pitäisi hoitaa liikkumalla ja käyn kerran viikossa tosi ihanassa jumpassa, mutta usein siitä sitten tulee migreeni. Tietty päällä on töistä kotoisin oleva stressi ja niskakaan ei tykkää päätetyöstä. Nyt pitäisi mennä fysikaaliseen ja luultavasti siitäkin seuraa migreeni. Kun vaan saisi tän kierteen poikki niin tiedän, että sitten pääkin kestäisi taas jumpan ja muut kujeet. Tänään tein pienen lenkin sauvojen kanssa ja ainakin toistaiseksi kaikki hyvin...
  Tsemppiä vaan sinnekin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Niinpä, kierteen tästä kaikesta helposti saa. Niska ärtyy helposti; koneella olosta, viimasta, jumpasta, venyttelystä. Ja kun niska ärtyy, niin samassa alkaa ohimolla tykyttää myös. Niin tuttua. Nykyään yritän niskaa aina suojata. Tuossa aiemmin sain hyvän vinkin kylmägeelistä. Sitä ostin tänään ja huomenna on tarkoitus vesijuoksun jälkeen sitä laittaa. Toivottavasti sinä saat kierteen jotenkin poikki, ja niskan ja pään kuntoon, tsemppiä myös sinne! :)

   Poista
 11. Onpas kiusallinen vaiva! Auttaisiko kunnon lepo? Itselläni ei täälläistä vaivaa, joten en osaa nyt paremmin neuvoa. Toivotaan kuitenkin että mikreenit vähenevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se aika inhottava vaiva, ja rajoittaa elämää. Onneksi sinulla ei ole migreeniä! Se tuntuu kuitenkin olevan aika yleinen vaiva. Ja niinpä, toivottavasti ne vähenevät!

   Poista
 12. No voi harmi, toivottavasti saat migreenin jotenkin hallintaan, että voit jatkaa liikkumista. Terveisiä kaikille, nähdään sunnuntaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti täällä taistellaan vastaan. Uusi kylmägeeli on ostettu ym. Kiitos terveisistä, sinne myös täältä! En tiedä vielä sunnuntaista, meillä on nimittäin mahatautia liikkeellä...

   Poista

Ilahdun kommentistasi :)