1. tammikuuta 2016

Uusi Vuosi 2016


Hyvää alkanutta vuotta 2016 kaikille! :) Ja pakkanen senkuin kiristyy. Minä lisään villasukkia jalkaan, sillä meillä on tosi kylmät lattiat. Harteillakin keikkuu Lapuan kankureiden taskuhuivi, mikä on kuin villaviltti, mutta pienempi ja ohuempi, ja näillä keleillä se on tässä talossa ihan ehdoton. Eli oli tosi hyvä ostos vuosi sitten Lapuan kankureiden alennusmyynnistä. Mutta on minua silti taas palellut. Jopa mies on valittanut kylmää, vaikkei palele niin helposti kuin minä. Voi olla, että tässä aletaan jo pian odottamaan kesää, ja lämpöisempiä ilmoja. Tai ainakin niitä lämpöisempiä ilmoja.

Teitkö sinä uuden vuoden lupauksia? Minä en ole tehnyt minkäänlaisia lupauksia vuosikausiin. Kai joskus, vuosia sitten, olen tehnyt, mutten ihan viime vuosina. Taisin kokea lupauksista lipsumisen liian masentavana. ;)

Kaupassa katselin tinakauhoja, mutta ei sitten kuitenkaan ostettu. Lapsuudenkodissani valettiin aina tinaa, ja se oli kiva perinne, mutta sitten se jäi. Koskaan niistä möhkäleistä ei kyllä tiennyt, että mitä ne olivat. :D Mutta hauskaa se oli!

Meidän uuden vuoden perinne on niinkin arkinen kuin tavallinen itsetehty pizza. Sen ohjeen löydät muuten täältä. Me ollaan uuden vuoden aattona aina kotona, sillä Peppi pelkää raketteja kovasti. Ei sitä voi yksin jättää, eikä me muutenkaan mihinkään mentäisi. Siis juhlimaan. Ehkä voitaisiin ajella raketteja katselemaan, mutta ei sekään nyt niin tärkeää ole. 

Eilisilta sujui siis ihan rauhallisesti meillä. Onneksi ihan meidän talon nurkalla ei tänä vuonna kukaan ampunut raketteja. Viime vuonna oli nimittäin sellainen ilotulitus, että Peppi parka oli pitkän aikaa piilossa miehen vaatekaapin alla. Tänä vuonnakin paukkui, mutta kauempana, ja ihailtiin vaan ikkunasta naapurikylän komeaa ilotulitusta.

Miten sinun uusi vuosi on alkanut? Millaisia traditioita sinulla on? Mukavaa perjantai-iltaa! :)

8 kommenttia:

 1. Uusi vuosi juhlittiin rauhallisesti perheen kanssa. Meillä myös lapsena aina valettiin tinoja. Nykyään ei olla niitä valettu. Ja uuden vuoden lupauksiakaan en ole moneen vuoteen tehnyt. Tervetuloa nyt seuraamaan uutta blogiani!
  Ja hyvää alkanutta uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Ja ehdottomasti alan seuraamaan uutta blogiasi!

   Poista
 2. Mäkään en luvannut mitään. Meillä oli myös lapsuudessa aina tinan valannat, mutta omilleni muutettua en ole tainnut kertaakaan tehdä, niin ne kaikki tosiaan jää... Uutena vuotena ei ole muuta raditioita kuin shampanjaa Alkosta, sohvan nurkkaan kirjoja lukemaan ja sitten puolen yön aikaan ikkunaan katsomaan, kun naapurit ampuu "euroja" ilmaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu tuo eurojen ilmaan ampuminen :D ja hyvät traditiot sulla, eipä uuden vuoden vietto oikein muuta kaipaa. :)

   Poista
 3. jään seuraamaan blogiasi :)

  Itse en tehnyt mitään lupauksia uudeksivuodeksi mutta perinteisesti piti tähtisädetikkuja polttaa muutama silloin!


  (http://asuntonumerokymmenen.blogspot.fi/)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu Ida, tarvetuloa blogini pariin! :) Ja minä aloinkin jo seuraamaan uutta blogiasi :)

   Poista
 4. Voi Peppi parkaa, uusi vuosi ei ole ollenkaan eläinystävällistä aikaa. Annan aina herkkupaloja oraville vuoden alussa kun mietin miten ne ovat olleet varmaan hädissään mitä ihmettä tapahtuu. Itsekkin pomppasen kun jysähtää ja ulos mua ei saa millään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, usein tulee mieleen miten eläimet ulkona mahtaa pelätä. Kyllä siinä itsekin pomppaa, kun kunnolla jysähtää. Parempi se on pysyä sisätiloissa :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi :)