10. tammikuuta 2016

Talvi ja väsymys


Tässä kuva meidän tuvan ikkunasta ulkoapäin otettuna. Peppi tottakai ihmettelee, että mitä ihmettä se emo tällaisella pakkasella menee ulos! Kylmää on, niin kuin ikkunastakin näkee. Täällä Suomessa ollaan tällä viikolla saatu värjötellä kovissa pakkaslukemissa. Meidän talo on rakennettu 1800-luvulla, eikä leivinuuni, jolla aiempina vuosina on lämmitetty, ole enää ollut käytössä. Kun pakkanen nousi 25 asteeseen, jouduimme kääntämään ilmalämpöpumpun pois päältä. Onneksi meillä on makuuhuoneessa pystyuuni, ja se on ollut nyt korvaamaton. Patterit tietenkin on päällä, mutta aika vilakkaa meillä on ollut. Villasukat, villahousut ja villaviltit ovat olleet kovassa käytössä. Ja jostain kuulin, että koko tammikuu olisi kylmä?

Ennen en ollut kylmän arka. Olenhan asunut tässä talossa jo kauan, eikä nämä ensimmäiset kovat pakkaset ole. Nyt joulun jälkeen olen ollut vaan tosi väsynyt, ja tuo kylmyys pahentaa fibromyalgia kipujani. Mutta en lannistu. Mielessä siintää jo kevät, aurinko ja lämpöiset päivät. Jos tänä kesänä tulisi ihanan lämmin kesä, vastapainoksi kylmälle talvelle! Sitä odotan!

Mutta sitä ennen on tosiaan tätä talvea jäljellä vielä. Yritän nyt ensimmäiseksi selättää väsymyksen. Onko hyviä vinkkejä? Onko siellä muita väsyneitä? Lämpöistä sunnuntai-iltaa jokaiselle! <3

12 kommenttia:

 1. Söpö Peppi<3 Itsekin odotan jo kovin kevättä ja kesää myös. En tykkää näin kovista pakkasista.
  Eikös se C-vitamiini auta pikkuisen väsymykseen. Appelsiinit on tällä hetkellä todella hyvän makuisia. Makeita ja mehukkaita. Ollaan niitä syöty nyt paljon. Ja itsellä helpottaisi väsy enemmän, jos lopettaisi makean syönnin. Mutta se ei aina ole niin helppoa...
  Toivottavasti ilmat pian pikkuisen lauhtuu ja mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Ja voi appelsiinit, niitä ostankin heti huomenna. Ne ovat tosi hyviä! C-vitamiinia olen syönyt, mutta joku vitamiinipitoinen jauhe ehkä tekis vielä terää, siis marjajauhe.
   Toivotaan lauhtumista! :)

   Poista
 2. No joo, mä voisin viettää talviunta tai vähintääkin horrostaa tammi-maaliskuun. Inhoan talvea ja pakkasia ylikaiken. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän samat on fiilikset täälläkin nyt. Tai että ainakin tämä tammikuu menisi nopeasti!

   Poista
 3. Talviväsymystä en ole onneksi havainnut :) Kylmää vastaan taistelen villasukilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja onneksi meillä on nämä ihanat kissat. :) Peppi nukkuu aika paljon mun sylissä, ja yöt jaloissa. Oikein kylminä öinä jalkojen päällä. :)

   Poista
 4. Mä syön talvisin tupla-annoksen D-vitamiinia siis yli suositusten. Selvästi auttaa vähän, mutta ei se tietenkään kokonaan väsymystä pois vie. Mutta lumi ja päivien piteneminenkin alkavat vähitellen auttamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvä idea. Itse syön just sen ohjeen mukaisen maksiannoksen, mutta oon kuullut, että moni syö sen vielä tuplana. Taidan kokeilla! :)

   Poista
 5. Olen samaa mieltä Jonnan kanssa.. D-vitamiinilisää tarvitaan. Lisäksi minulla on tapana juoda pulloillinen Floradix-rautajuomaa, jota otetaan 20ml päivässä. Pullo sisältää mm. hyvin imeytyvää rautaa, C-vitamiinia ja B-vitamiineja.

  Suloinen Peppi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se näin on, että D-vitamiinia tarvitaan talvella reippaasti enemmän. Hassua, etten ole tullut ajatelleeksi sitä. Ja tuo Floradix-rautajuoma alkoi myös kiinnostamaan kovasti. Taidan huomenna hankkia pullon sitä. :)

   Ja Peppi on kyllä ihana <3

   Poista
 6. Miten ihana kuva, tuohon joku mietelause ja olisi passeli postikortti :) Ja vaikka ilman mietelausettakin kun sitten jäisi omalle mielikuvitukselle tilaa :) Mulle iskee tähän aikaa vuodesta masennus ja haluaisin vaan tehdä peitoista poteron ja kaivautua sinne. Taistelen väsymystä vastaan antamalla periksi ja se helpottaa. (En kyllä missään tapauksessa vihjaile, että niputtaisin kivusta johtuvan väsymyksen samaan nippuun masennuksen kanssa.) Kun ajattelee, että tämä on nyt tätä ja tämä loppuu kyllä niin tulee armo itseään kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kaikki kuvat, joissa Peppi esiintyy, tuntuu onnistuvan :) Tämä aika on tosi otollinen masennukselle. On pimeetä, ja joulu on ohi. Niin se ainakin mulla itselläni menee. Eli olen myös jonkun verran alavireinen varsinkin aina tämän tammikuun. On varmasti hyvä keino antaa periksi väsymykselle, ja levätä enemmän, jos keho kerran sitä tarvitsee :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi :)