5. tammikuuta 2016

Kylmältä suojautuminen


Olen jo aiemmin maininnut, että tämä meidän koti on varsin viileä, vanha talo kun on. Näillä pakkasilla erityisesti on ollut vaikeaa pitää taloa lämpöisenä. Meillä on kuitenkin useita konsteja pysyä lämpöisenä.

Ensinnäkin peitot. Minulla on täkin lisäksi yöllä kaksi Lapuan Kankureiden villavilttiä, yhdellä en pärjäisi mitenkään. Ne ovat ihanan lämpöisiä, ja käytän niitä myös päivällä istuessani sohvalla. Silloin minulla on aina viltti jalkojen päällä. No, mies ei tarvitse täkin lisäksi vilttejä, ja nauraakin minulle, kun olen hautautuneena vilttien alle. :D Mutta hei, minulla on kilpirauhasen vajaatoiminta!


Muita konsteja pysyä lämpöisenä on juoda tai syödä kuumaa, kuumavesipullo (myöskin Lapuan Kankureilta), villahuivi hartioilla ja Peppi sylissä! Peppi tajuaa tämän itsekin, ja viettää näillä keleillä mahdollisimman paljon aikaa sylissäni. Ulos jos menen, laitan myös villahousut jalkaan. Ne ovat silkkivillaa, kotimaiset Ruskovillan housut. Suosittelen lämpimästi. Niitä voi tilata myös netistä. Ja nyt on muodissa pitkät neuletakit, joissa on vähän villaa mukana. Minulla on sellainen, ja voi että se on ollutkin ihana näillä keleillä!

Joten eikötän tässä selvitä näistä pakkasista! Mitkä ovat sinun vinkkisi pysyä lämpöisenä? Mukavaa tiistaita! :)

Ps. Peppi menee välillä peiton alle nukkumaan. Se on yksi Pepin keinoista. :)

10 kommenttia:

 1. Viltin alle, takan eteen, takan päälle, ihmisen syliin.. - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät keinot sinullakin Pepsi. Minä menen myös usein leivinuunin päälle. - Peppi

   Poista
 2. Söpö tuo Peppi<3
  Meillä takka on melkein koko ajan päällä ja viltin alla sohvalla katson telkkua.
  Voikun olisi kissa vielä kainalossa mitä silittäisi.
  Ihanaa tiistai päivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Peppi on kyllä tosi söpö <3
   Viltin alla on kiva katsella telkkua tällä ilmalla :)

   Poista
 3. Hui, kyllä on kylmä ja kylmenee vaan, hetkellisesti. Mutta nyt nautitaan villasukista, villapaidoista ja vilteistä kaikista siemauksin ;) Mukavaa tätä vuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, siltä kantilta se on otettava :) Ja kiitos, mukavaa tätä vuotta myös sinulle! <3

   Poista
 4. Puen päälle OnePiecen, se peittää selän toisin kuin kaksiosaiset asut, niin jo on lämmin hetkessä. Villasukat tietenkin sekä kuuma tee. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OnePiecestä ei ole kokemusta, mutta villasukat ja tee on myös täällä ihan ehdottomat. Tuota ekaa täytyykin googlettaa :)

   Poista
 5. Meillä on myös vanha talo ja vetää joka nurkasta. Talvi on todella tullut kun ensimmäisen kerran huomaa kenkiensä jäätyneen ulkoeteisen lattiaan kiinni:D Käytössä on samoja keinoja paitsi meiltä puuttuu tuollainen ihanainen Peppi. Kauratossut on kovassa käytössä, sellaiset nappaa mulla pakaraan ja selkään jos laitan jalkaan mutta jostain syystä kroppa antaa lepuutella varpaita tossuen päällä jotka on lattialla :) Ne pysyy pitkään lämpimänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, en ole kauratossuista aiemmin kuullutkaan. Kauratyynyistä olen kuullut, että ovat kovin hyviä kipuihin.
   Kyllä meilläkin ulkoeteisessä kengät jäätyisi lattiaan kiinni, se on ihan jäässä. Sisäeteinenkin on. Niin, onneksi on tosiaan Peppi, joka hyrrää sylissä ja lämmittää <3

   Poista

Ilahdun kommentistasi :)