11. lokakuuta 2015

Vesijuoksusta ja Pepistä


Näin kuitti kissa meillä on. Herää vaan kysymys, mitä yöllä on tapahtunut? Peppi ei ole kova nukkumaan, vaan enemmän touhukas luonne. Toki Peppikin nukkuu, ja sikeästi nukkuukin, mutta tänään Peppi on nukkunut aika paljon. Niinpä vähän epäilenkin, että yöllä on ollut hiirten rapinaa. Toinen vaihtoehto on, että Peppi on lasin läpi seurustellut toisen kissan kanssa. Mistäs sitä voi tietää, kun itse on nukkunut.

Itse kävin tänään vesijuoksemassa, ja uskaltauduin vasten kaikkia lupauksiani menemään saunaan. Sillä uimahallin vesi oli niin kylmää, ja minun vaan teki niin kovasti mieli mennä saunaan. Nyt tuntuu kipuja siellä täällä, ja olen jo lääkinnyt itseäni. Varsinkin tuntuu, että migreeni saattaa pamahtaa päälle hetkellä millä hyvänsä. 

Mutta kyllä oli taas ihanaa käydä uimahallilla. Se turkoosi vesi on kuin olisi etelässä, ja vedessä ei kivutkaan tunnu.

Opettelin vesijuoksemisen 6 vuotta sitten. Eli kävin ohjatussa ryhmässä, missä opetettiin oikea tekniikka. Vesijuoksussa tekniikka on tärkeää. Sen jälkeen juoksin tosi säännöllisesti varmasti puoli vuotta, useita kertoja viikossa. Sittemmin se jäi vähän satunnaisemmaksi harrastukseksi, jota joskus harrastan tiiviimmin, joskus harvemmin. Mutta kokonaan en ole sitä lopettanut.

Ja nyt varsinkin, kun sairastuin fibromyalgiaan, se on ollut tosi hyvä harrastus. Mitä se oli aiemminkin, koska kärsin niskavaivoista. Vesijuoksussa niska on suorana, joten se ei rasita sitä. Vedessä voi juosta eri tehoilla, ja käyttää vastuksia, jos haluaa. Tärkeintä on kuitenkin käyttää vesijuoksuvyötä. Uimahalleista voi yleensä lainata vyön.

Kyllä, minua puri taas vesijuoksukärpänen, ja aion suunnata uimahallille ahkerammin. Ehkä sen saunan jätän ensi kerralla väliin.

Harrastatko sinä vesijuoksua tai uimista? Mukavaa alkavaa viikkoa! :)

10 kommenttia:

 1. Viileänä syyspäivänä on niiiin ihana nukkua sisällä lämpimässä!! Minä nukuin viime su lähes koko pöivän, kun lauantaina oli vieraita enkä ehtinyt päiväunille. Piti sunnuntaina nukkua nekin päiväunet. - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se nukkuminen lämpimässä mukavaa, varsinkin uunin päällä tai vieressä. Minäkään en malta nukkua, jos on vieraita. Sitten jos olen oikein väsynyt, kömmin emon syliin illalla tai jalkoihin yöllä. Yhdessä nukuttaa paremmin. - Peppi

   Poista
 2. Mä rakastin uimista lapsena ja rakastan sitä vieläkin, mutta en uimahallissa. Se on jotenkin ahdistavaa, en saa siitä sellaista rauhaa kuin meressä tai järvessä uimisesta, koska ne muut ihmiset... Tiedät, että moni ei taas missään nimessä haluaisi uida järvessä tai meressä, mutta itselllä se on toisinpäin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin. Joskus itseänikin ahdistaa, jos altaassa on paljon ihmisiä. Ja järvessä ja meressä on ihan toisenlainen "lataus" ja luonnon läheisyys. Itse tykkään myös kovasti uida meressä ja järvessä. :)

   Poista
 3. Vesijuoksu kuulostaa kyllä mukavalta. En ole sitä koskaan kokeillut, mutta uimisesta tykkään kovasti. Astman myötä se tosin aika pitkälti jäi, kun uimahallin kloorinhaju ottaa henkeen niin, että sattuu. :/ Uimista on kyllä kova ikävä. Suloinen tuo teidän Peppi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Peppi on suloinen <3.
   Miten harmi, että kloori aiheuttaa niin kovat oireet. Voin kyllä kuvitella, on se niin vahvan tuoksuistakin. Uiminenkin on kyllä kivaa. Joskus uin vesijuoksun jälkeen. :)

   Poista
 4. Vesijuoksua on tullut harrastettua muutama vuosi sitten vielä. Pitäisi taas alkoittaa uudelleen, nyt kun nivelet on vaivaiset..
  Peppi on kaunis kisu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Peppi on meistäkin kaunis <3.
   Vesijuoksu on hyvä laji, jos nivelissä on vikaa. Mullakin varpaitten nivelet kipeytyy kävellessä, mutta vesijuoksu käy hyvin. Ja tuskinpa enää kykenen salillekaan olkapääni kanssa, mutta vedessä se ei tuntunu kipeeltä. :)

   Poista
 5. Monesti olen yrittänyt saada itseni uimahalliin, mutta pelottaa se vesi. On niin pitkä aika kun olen ollut etten enää muista miten kylmää siellä on ja pelkään sen "nappaavan" selkään ja jalkoihin. Siitä on kyllä sen verran pitkä aika, että mun reissu taitaisi tyssätä siihen kun kokeilen uikkareita ja ne jää polviin kiinni :D Ihana kuva, melkein kuulen tyytyväisen kehräyksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein kuuluukin kehräys :)
   Lähteminen se vaikein vaihe taitaa ollakin. Sitten kun olen altaassa, mietin aina miksen käy täällä useammin.
   Kylmältä se vesi mustakin viimeksi tuntui. Onneksi se kirpasee vaan hetken. :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi :)