11. syyskuuta 2015

Muistoissa Madeiran reissu


Olen kertonut teille ajasta, minkä vietin Englannissa työskennellen tarjoilijana. Työ oli rankkaa, ja tein paljon ylitöitä. Palasin Suomeen todella uupuneena. Mietin hetken, että mitäköhän tässä nyt tekisi. En kuitenkaan kauan. Otin äkkilähdön Madeiralle kahdeksi viikoksi, yksin.

Moni taisi ihmetellä sitä, että miten uskalsin. Itse kaipasin vain lepoa, ja ehkä vähän aurinkoa. Saavuin siis Funchaliin, mikä on Madeiran pääkaupunki. Hotelli oli huoneistohotelli parin kilometrin päässä keskustasta, ja olin huoneessa yksin. Siihen kuului parveke, josta oli merinäköala, ah ihanuutta! Join aamukahvit aina parvekkeella :).  Istuin muutenkin paljon parvekkeella lukemassa, ja vain merta katsellen rentoutumassa.


Maisemat olivat niin kauniit. Tein paljon kävelylenkkejä. Joskus kävelylenkillä pysähdyin kahvilaan, ja join kahvit terassilla. Eli oikein lomalaisen toimintaa. Funchal tuntui pieneltä paikalta Lontoon jälkeen, ja ihmiset olivat ystävällisiä. Ilmasto Funchalissa on subtrooppinen, ja minulle sattui aurinkoiset ja lämpöiset ilmat. Liikuin paljon, ja kävin iltaisin aina jossain syömässä. Vieläkin naurattaa ensimmäinen ilta. En tuolloin syönyt lihaa, ja tilasin tonnikalaa. Kun annos tuli ja maistoin sitä, pyysin tarjoilijan takaisin, sillä olin ihan varma, että se oli lihaa. Silloin opin, että paistettu tonnikalafilee on ihan toista, kun purkkitonnikala. Mutta siis hyvät ruoat on Funchalissa, ihan nälkä tulee, kun alkaa ajattelemaan!


Kävin myös muutamalla retkellä. Mm. retkellä Nunnien laaksossa, sekä Levadavaelluksella. Levadat ovat vanhoja kastelukanavia Madeiralla, ja niitä pitkin on hyvä vaellella myös itsekseen. Minä olin ryhmän mukana turvallisesti, etten päässyt eksymään :).

Ja juuri kun olin Funchalissa, oli siellä isot Karnevaalit, joita pääsin ihailemaan. Hienot olivat! Kaupungilta mieleen jäi myös upea kauppahalli hedelmineen ja tietenkin muine tuotteineen myös.

Minä tykkäsin Madeirasta ja Funchalista. Kotiin palasi huomattavan paljon pirteämpi ja levänneempi neito kuin lähtiessä!

Oletko sinä käynyt Madeiralla? Mitä tykkäät yksin matkustamisesta? Leppoisaa perjantaita! :)

6 kommenttia:

 1. Milloin tämä matka on ollut? Madeira on yksi listallani. Haluaisin todella lähteä matkustelemaan, mutta haluaisin matkakaverin, jonka kanssa jakaa kokemuksia, vaikka paikanpäällä liikkuisi välillä omilla teilläkin. - Emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matka oli -98 vuonna, eli todellakin muistoissa. Minäkin tykkään matkustaa seurassa, mutta viihdyn myös yksin. Tuolla reissulla en loppujen lopuksi ollut yksin, siellä oli niin paljon muita suomalaisia, joihin tutustuin, samassa hotellissa kanssani. Ja suosittelen Madeiraa, se on kaunis paikka, ihania kukkasia ja kasveja, luonto oli upea. Funchal vaikutti mukavalta kaupungilta.

   Poista
 2. Kuten hyvin tiedät eipä ole tullut matkusteltua kotimaan ulkopuolella. Pitäis kyllä maailmaa nähdä ennenkuin kuolee pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä kotimaan matkatkin voi laskea, sillä Suomessa on niin hienoja paikkoja. Itselläkin seuraava haave on päästä pohjoiseen Joulupukin maahan :), sit joskus. Ja vielä sulla on aikaa :).

   Poista
  2. Joo, sinne joulupukin maahan tahdon minäkin. :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi :)