19. elokuuta 2015

Pohdintaa

Katsokaapas, miten ihanan kortin löysin! Minä luin koko eilisen illan vanhoja kortteja, ne ihan imaisivat mukaansa, ja niin jäi kaikki muut hommat eilisillalta. Tämän kortin tässä olen itse lähettänyt vuonna 1995 isäni tädille opiskelukaupungistani, tai pikemminkin maaseutua se oli. Olin tosiaan juuri löytänyt tähtitaivaan ihanuuden, joten oli sopiva kortti! 

Noita kortteja lukiessani tajusin, miten hienoa ylipäätänsä on että kortteja ja kirjeitä lähetetään. Ja miten sääli on, että nykyään kaikki hommat hoituu netissä, mistä ei jää mitään konkreettista muistoa jälkipolville. Olen itsekin ollut vähän huono säilömään kortteja ja kirjeitä vuosien varrelta, mutta kun niitä eilen luin, ne tuntuivatkin tosi tärkeiltä, ja päätin, että tästä lähtien säilytän kaikki. 

Täytyy tunnustaa, että olen nykyään laiska lähettämään kortteja, sillä me lähetetään vain joulukortteja. Niin että on ajat muuttuneet noista 90-luvun ajoista! 

Voi hyvänen aika, silloin oli ihan tavallista pitää yhteyttä kirjeitse, ja itsekin kirjoitin ja lähetin paljon kirjeitä. Ei ollut nettiä... Opiskelupaikan asuntolassa oli yhteinen puhelin, johon kotiväki pystyi soittamaan. Muistelen, että äiti soitti siihen noin kerran viikossa. Mutta muuten tosiaan pidettiin kaikkien kanssa yhteyttä kirjeillä ja korteilla. 

Ja sitten tuli kännykkä ja netti, ja kaikki muuttui. Itsekin näpyttelen ystävänpäiväviestit kännykällä sujuvasti, enkä ole kirjoittanut kirjettä vuosikausiin, ehkä jopa 10 vuoteen. Tuntuu kuitenkin tosi kivalta saada postia, joten pitäisi kunnostautua itsekin postin lähettämisessä.

Miten siellä, lähetätkö/saatko postia? Mukavaa keskiviikkoa! :)
7 kommenttia:

 1. Löysinpäs sitten tännekin. :) Mukavaa, että kirjoitat kahta blogia. Aloin lukijaksi blogit.fin kautta. :)

  Noin ne ovat ajat muuttuneet. Enää ei kortit samalla tavalla liiku kuin ennen ja kirje on jo harvinaisuus. Itsekin tulee enemmän laittua s-postia ja tekstareita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi Maria! :) Ensin yritin pitää yhtä blogia, mutta kun niitä joulujuttuja on niin paljon :). Niinpä, tekstari ja s-posti on niin helppo laittaa.

   Poista
 2. Kiitos. :) Munkin blogi oli aikanaan kaksi blogia. Wordpressiin siirryttyäni yhdistin reseptit muuhun sisältöön. Toisaalta kaksi blogia oli helpompi. Toisaalta ei. Nyt on kuitenkin aika hyvä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tässä tosiaan hyvät ja huonot puolensa, että on 2 blogia. Toisaalta on kiva vähän jakaa juttuja eri kategoriaan, toisaalta kovina kipupäivinä saattaa tuntua rasittavalta. Mutta yleensä vaan mukavalta :)

   Poista
 3. Kyllä vain, minä lähetän paljon kortteja. Enkä ainoastaan syntymä ja nimipäivänä. Taikka jouluna ja pääsiäisenä, vaan erityisesti aivan tavallisena arkena. :)
  Kirjeiden kirjoittelu on jäänyt, mutta paria kirjeystävää muistan "isommalla" kortilla johon mahtuu enemmän tekstiä. Tykkään saada ja lähettää kortteja. Joitakin niistä olen esitellyt toisessa blogissani http://sateenkaarenaika.blogspot.fi/

  Haluaisitko alkaa kanssani kortti vaihtoon? Laita sähköpostia tulemaan minttu579@gmail.com. jos kiinnostaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on kiva tapa lähetellä kortteja muulloinkin kun jouluna, ja ihan varmasti ilahduttaa kortin saajaa! :)

   Poista
  2. Ilahduttaa myös itseään kirjoitella kortteja. Siintä tulee hyvälle mielelle. <3

   Poista

Ilahdun kommentistasi :)