5. heinäkuuta 2015

Tukholman risteily Viking MariellallaNyt on kesä parhaimmillaan tehdä reissuja, ja jos ei ole mahdollisuutta lähteä kauas, niin Tukholman risteily on oikein hyvä vaihtoehto. Me tehtiin miehen kanssa tällainen reissu noin kuukausi sitten, ja tällä kertaa mentiin Mariellalla, kun pari aiempaa kertaa on laivana ollut Gabriella.

Me tykätään tosi paljon näistä lyhyistä reissuista. Laivalla on kiva katsella maisemia, käydä Tax freessa, syödä hyvin, kuunnella musiikkia ja OLLA VAAN. Tälläkin reissulla kaikki meni muuten loistavasti, mutta tietenkin minulla oli migreeni. Se vähän hidasti meidän matkan tahtia, mutta ei kamalasti.

Meillä oli B-luokan hytti sen takia, että matka kuului Pohjolan matkan kampanjaan "Viitosella Tukholmaan", toisin sanoen reissu maksoi 5 euroa per henkilö. Mutta ei ollut hytissä muuta valittamista, kuin että se oli autokannen yläpuolella, joten yöllä jytisi, kun oltiin Marianhaminassa.

Me testattiin Mariellan uusi ravintola Ocean Grill, jossa söimme aivan ihanat lohiruoat. Tarjoilu oli tosi sujuvaa ja ystävällistä, voin suositella. Aamupalat söimme buffet-pöydästä, ja oli kyllä hyvää. Onnistuimme saamaan vielä ikkunapaikatkin takatullessa.

Toki kävimme laivan Tax freessä, missä hinnat tuntuivat hieman nousseen. Palvelu oli kuitenkin ystävällistä, ja toki sieltäkin jotain mukaan tarttui. Yritettiin tällä kertaa tuoda vähemmän makeaa, ja se tavoite onnistuikin.

Entäs sitten siellä Tukholmassa? Ilma oli ihan jees, ei kuuma, ei kylmä. Pyörittiin ydinkeskustassa. Aloitettiin NK-tavaratalosta, mutta säikähdettiin vähän hintoja, ja siirryttiin Åhlenssin tavaratalon ja kävelykadun suuntaan. Siellä olikin monenlaista kauppaa, ja yksi suosikki oli luonnollisesti The Body Shop, missä oli sopivasti juuri alkanut ale. Voi siellä olisi ollut myynnissä viime joulun kausituotteitakin, alessa siis, mutta minulla on niitä vielä jemmassa tulevaa syksyä varten, joten en sortunut niihin. Tietenkin kävimme myös Lushilla, ja vähän joka puolella. Niinpä jalat olivat kyllä todella kipeät, kun viimein oltiin takaisin laivassa.

Me oltiin tosiaan aika kuitteja, kun hyttiin päästiin, ja päätettiinkin lähteä saunomaan ja porealtaille. Naisille ja miehille on omat saunat, ja itse asiassa useita saunoja. Vaatekomerotila oli vähän ahdas, ja siellä oli tungosta, mutta muuten ei valittamista. Porealtaassa oli ihanaa olla, varsinkin kun jalatkin olivat niin kipeenä. Sen jälkeen vielä saunaan! (Joo, minun fibromyalgia ei tykännyt tästä, ja seuraamuksia tuli)

Olen joskus miettinyt, että kumpikohan näistä kahdesta Vikingin Ruotsin laivasta on parempi, Mariella vai Gabriella, ja nyt voin sanoa oman mielipiteeni. Mariella on minusta parempi. Kahvila, info, tax free ja spa ovat kaikki samalla kannella lähekkäin, ja seuraavalla kannella on kaikki ravintolat. Vain sauna on vähän kauempana 2 kannella, mutta sinnekin sujahtaa nopeasti hissillä. Henkilökunta on ystävällistä. Onhan laiva vanha, ja itsekin muistan matkustaneeni sillä jo joskus 90-luvun alun paikkeilla, mutta ei se minua ainakaan haittaa.

Joten Mariella, varmasti nähdään taas! (Kunhan saan miehen ylipuhuttua, ettei minulle enää tule migreeniä laivalla)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi :)