29. heinäkuuta 2015

Reissukuvia osa 2 Australia


Viime viikolla julkaisin ensimmäisen osan Reissukuvia sarjasta, ja se eka kuva oli myös Australiasta. Näitä Aussikuvia olisi kyllä paljonkin, sillä matkallani minä reissasin pitkin Australian itärannikkoa Sydneystä pohjoiseen reilusti yli Brisbanen, ja liikuin paljon luonnossa. Eli minulle kertyi vähemmän kokemusta kaupungeista ja shoppailusta, mutta sitäkin enemmän rikkaruohosavotasta pelloilla ja sademetsässä.

Tämä kuva on Noosan National Parkista, eli Noosa nimisen kaupungin kansallispuistosta. Rannan nimi oli pahanenteisesti Hell`s Gate. Mitään muuta pahaenteistä paikassa ei ollut, vaan kansallispuisto oli mielestäni erittäin hieno paikka.

Noosa on kaunis kaupunki meren rannalla. Se on aussien suosikki lomakohde Queenslandissa. Myös me lomailimme siellä, ja tottakai aussien tyyliin, eli caravan parkissa.

Caravan parkit ovat asuntovaunualueita, missä asuntovaunut ovat jo valmiina. Eli mekin vuokrasimme vaunun reiluksi viikoksi. Se oli edullista. Alueella oli suht lähellä wc- ja suihkutilat, sekä pieni kauppa, mistä mekin ostimme perunoita, porkkanoita, kalapuikkoja - ja suklaata :).

Vaunu oli ihan meren rannalla. Niin lähellä rantaa, että kun viimein lähdimme pois, ja pakkasin tavaroitani, oli kaikki kyllästetty hiekalla. Hiekka oli hienoa, toisin kuin tuossa kuvassa. Tein päivittäin juoksulenkkejä rantaviivaa pitkin. Rannalla oli IHANAA olla. Me emme olleet paikalla pahimpaan turistirysä aikaan, joten rannalla oli myös aika rauhallista.

Ja meri oli upea. Välillä se pauhasi raivokkaasti ukkosmyrskyssä, välillä oli tyynempää. Ei kuitenkaan niin tyyntä, että siinä oli pystynyt uimaan. Meri teki tällaiseen maakrapuun lähtemättömän vaikutuksen!

Se mikä minua aina nauratti, oli papukaijat, koska täällä koti-Suomessa niitä ei lentele ulkona, vaan ne ovat lemmikkejä. No Australiassahan niitä lentelee kaikenvärisinä joka puolella laulelemassa. Ylipäätänsäkin linnut olivat mielenkiintoisia (toki kaikki eläimet Australiassa ovat mielenkiintoisia!), ja törmäsimme mm. kookaburreihin, mitkä ovat nauravia lintuja. Joka päivä ne nauravat kovaan ääneen aamuin illoin.

Minä todella vaikutuin Queenslandin lämmöstä, palmuista, trooppisista hedelmistä, suurista jättiliuskalehtiaralioista, kauniista queenslander-taloista ja ylipäätänsä koko maisemasta. Oli hienoa nähdä se kaikki. Tykkäsin Brisbanesta, Queenslandin pääkaupungista, mikä vaikutti mukavalta ja ystävälliseltä kaupungilta. Siellä törmättiin varmasti maailman kilteimpään taksikuskiin, joka auttoi meitä keskellä yötä löytämään majapaikan, kun 11 jälkeen yöllä saavuimme bussilla kaupunkiin. Kuski joutui herättämään pienen hotellin omistajan meidän vuoksemme. Kaikki meni kuitenkin hienosti, ja hotellin omistaja otti meidät ystävällisesti vastaan.

Australia on hieno maa, mikä oli mahtavaa nähdä. Mutta kyllä oli kivaa palata kotiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi :)