22. heinäkuuta 2015

Reissukuvia osa 1 Australia

Koska kesä on matkustamisen kulta-aikaa, ajattelin heittää tänne blogiin aina silloin tällöin vanhan reissukuvan teille isnpiraatioksi, niitä kuvia kun on kertynyt jonkun verran.

Tämä ensimmäinen reissukuvani on otettu Australiassa vuorella, missä kasvaa sademetsää. Subtrooppista sademetsää Queenslandissa, jonkun verran pohjoiseen Brisbanesta. Tämä oli aika jännä paikka. Pääelinkeino olivat puut, mutta myös subtrooppinen puutarha löytyi, missä kasvoi mm. banaaneja, omenoita, papaijoita, mangoja ym. Mangot olivat niin hyviä ja mehukkaita! Oi autuutta, kun niitä sai syödä aamiaisella weetabixien kanssa auringon noustessa.

Päivät tilalla kuluivat vuorella metsässä kiipeillen. Paikoitellen joutui kiipeämään jyrkkääkin seinämää ja kivikkoa. Aluskasvillisuus oli valtaisaa ja tiheää, siellä sitä seassa pujoteltiin. Ideana oli auttaa puita kasvamaan, ja raivata tuota valtaisaa aluskasvillisuutta. Työvälineinä olivat viikatteet, mitkä aamuisin teroitettiin, ennen kuin lähdettiin matkaan. Istutimme myös uusia puuntaimia. Työ oli raskasta. Sillä ilma, se oli kuuma ja kostea. Usein sadekuuro kasteli meidät.

Eläimiä oli paljon, papukaijoja, hämähäkkejä, ym. Niistä voisi kirjoittaa vaikka kuinka ja pitkään, miten uskomattomia ja vaarallisiakin ne olivat, mutta jääköön nyt. Mutta sen sanon, että mieletön sirinä ja surina täytti ilman, ja sen muistan aina.

Elämä tilalla oli rauhallista. Naapureilla vierailtiin, ruokaa tehtiin, oltiin. Illalla laskeutui pimeys, minkä yläpuolella oli kirkas tähtitaivas. Katselin sitä aina talon rappusilta, ja mietin, onkohan joku tähdistä Pohjantähti. Koti-ikävä vaivasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi :)