14. heinäkuuta 2015

Fibromyalgia ja väsymys

Olen kärsinyt jo kauan kovasta väsymyksestä, mikä aaltoilee. Eli välillä on todella rankkaa, ja käperryn sängyn tai sohvan pohjalle, ja toisinaan jaksan taas paremmin puuhailla kaikkea. Nyt selvisi syy tällekin, eli fibromyalgia aiheuttaa väsymystä.

Usein jo heti aamusta tietää, millainen päivä on tulossa. Joinain aamuina ei jaksaisi laittaa edes kahvia valumaan. Toisinaan taas aamu on ihan ok, mutta jos päivällä on vähänkin enemmän ohjelmaa, olen illasta niin puhki, kuin vaan voi olla. Mutta se mikä on varmaa, on se, että väsyttää.

Olen ihmetellyt tätä väsymystä. Se on usein niin kamalan voimakasta. Eikä se aina juonna suoraan huonoista yöunista - mutta tosin toisinaan juontaa. Silloin se väsymys on kahta kauheampaa. Tässäkin yhteydessä painotan niitä hyviä yöunia, ne vaikuttavat KAIKKEEN!

Eihän sille väsymykselle kai voi mitään? Syön normaalia kotiruokaa (kaikenmaailman raakaruokadieetitkin on kokeiltu!) ja joitain vitamiineja, kuten d - ja c-vitamiinia, sekä magnesiumia. Magnesium muuten auttaa nukkumaan paremmin, sen olen havainnut, ihan vain vinkkinä.

Mutta se väsymys, se pysyy. Jos joku on keksinyt siihen jonkun konstin, niin hihkaise nyt ihmeessä! Minua kiinnostaa!

Mutta kun joulu lähestyy, niin tämä neito piristyy ja yöunet lyhenee, se on fakta, ja tapahtuu joka vuosi. Kaiken lisäksi se on ilmeisesti sukuvika. Mutta se väsymys nukutaan sitten taas joulun jälkeen pois :).

2 kommenttia:

  1. Mistä tämä kuva on otettu, onkohan siellä punkkeja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuva on Kymijoen rannasta, joten punkkeja on, ihan todistetusti. Nykyään vielä enemmän, kuin silloin kun tämä kuva on otettu.

      Poista

Ilahdun kommentistasi :)