29. kesäkuuta 2015

Näillä tuotteilla pääsin eroon aikuisiän aknesta

Minulla oli teini-iässä todella hyväkuntoinen iho, enkä sitä sen ihmeemmin edes hoitanut. En osaa sanoa, mikä muutti tilanteen, mutta täytettyäni 20 vuotta, alkoi erilaisia iho-ongelmia tulla. Välillä kasvoillani oli ihottumaa, mikä häipyi itsekseen ja välillä näppylöitä. Ja sitten tuli akne. Ensimmäinen akneni noin 27 vuotiaana oli suhteellisen raju, ja vaati useita antibioottikuureja. Se jätti jälkeensä ikäviä arpia, joita on hieman edelleen. Mutta akne parani lopulta, ja sain nauttia monta vuotta hyväkuntoisesta ihosta.

Niin, monta vuotta. Nimittäin sitten akne taas palasi, muttei onneksi enää ihan yhtä ärhäkkänä. Toisaalta tällä kertaa menin melko heti ihotautilääkärille, joka määräsi antibioottivoiteen. Tuota voidetta käytin muistaakseni noin 3 kuukautta, minkä jälkeen siirryin käyttämään Basironia, mikä on reseptivapaa tuote aknen hoitoon. Iho oli taas monta vuotta hyvä.

Nyt viimeisimmän kerran ihon ärtyessä ihotautilääkäri oli sitä mieltä, että kyseessä olisi ruusufinni. Minulla ei kuitenkaan ole mitään muita ruusufinnin oireita kuin se, että iho ei kestä laisinkaan aurinkoa. Jos olen auringossa, alkaa näppylöitä tulla. Sain tältäkin ihotautilääkäriltä antibioottikuurin, mutta tällä kertaa en pystynyt sitä syömään. Iholleni alkoi tulla isoja ihottumaläiskiä, mitkä olivat antibioottien sivuoireita. Sitten en enää jaksanut mennä kenellekään asiantuntijalle. Ajattelin, että antaa olla.

Tällöin sattui olemaan vuoden 2013 joulukuu, ja minulla oli tietenkin The Body Shopin joulukalenteri. Ja tuosta kalenterista tuli reilun kokoiset näytteet Vitamin E kasvovoiteita, sekä päivävoide, että yövoide. Ja ajattelin testata ne. Ihme kyllä ihoni tykkäsi niistä kovasti. Pian minulta löytyikin kaapista kokonainen tuoteperhe: Vitamin E Cream Cleanser (kasvojen puhdistusmaito), Vitamin E Hydrating Toner (kosteuttava kasvovesi), Vitamin E Moisture Cream (päivävoide) ja Vitamin E Nourishing Night Cream (yövoide).

En osaa sanoa muuta kuin että ihoni ihoni vaan tykkää näistä tuotteista. The Body Shopin sivuilla sanotaan E vitamiini tuotteista näin: " E-vitamiini sarjan tuotteet sopivat kaikille ihotyypeille. Sarjan tuotteissa on käytetty runsaasti vehnänalkioöljyä, joka on yksi E-vitamiinin parhaista lähteistä. E-vitamiini on tehokas antioksidantti, joka auttaa suojaamaan ihoa ympäristön haittavaikutuksilta."

Käytän kasvojen puhdistuksessa myös Lumenen Deep-Cleansing Gel Washia, ja se on aivan erinomainen. Tällä yleensä puhdistan kasvot iltaisin.Mutta jos luulit, että tässä oli kaikki, niin erehdyit! Nimittäin pelkästään näillä tuotteilla ihoni ei pysy täysin kunnossa. Näppylää pukkaa vielä, mitä tehdä? Tässä kohtaa on syytä vielä lisätä, että minulla on hyvin pintakuiva iho, joten siitä kosteutuksesta on huolehdittava. Ja ei ehkä ensimmäisenä uskoisi, mutta totta se on: näppylät hävitti öljy!

Tämä ihmeöljy on Dr.Hauschkan Clarifying Day Oil. Dr.Hauschka on luonnonkosmetiikkamerkki, ja heillä uskotaan, että ihon täytyy antaa yöllä levätä. Niinpä tätä öljyä kuuluisi käyttää päivisin, mutta minä olen käyttänyt sitä öisin yövoiteen alla. Tuotteesta sanotaan näin nettikauppa Biodellyn sivuilla: " Kasvoöljy saa epäpuhtaan ja rasvaisen ihon vähentämään rasvantuotantoaan. Säännöllisesti käytettynä Kasvoöljy tuo esiin ihon luonnollisen kauneuden. Porkkanan, manteliöljyn, kehäkukan, ja neemin yhdistelmä säätelee ihon toimintaa ja rauhoittaa tulehduksia iholla. Kallisarvoiset öljyuutteet  auttavat normalisoimaan ihon rasvantuotannon, jolloin ihohuokoset supistuvat." Pullossa on 30ml öljyä.

Tämä öljy on saanut suorastaan ihmeitä aikaan minun iholle. Ei enää finnejä, ja iho on heleämpi. Tuote maksoi noin 28 euroa, ja on ollut joka euron arvoinen. Lisäksi se on hyvin riittoisaa. Nyt kolmessa kuukaudessa pullosta ei ole mennyt puoliakaan vielä.Tämä on ollut minulle varsinainen ihmeöljy, mistä en kyllä taatusti luovu. Tuossa ylhäällä olevassa kuvassa on vielä tuubi Apo Basea. Sitä käytän silmänympärysiholle. Se on loistava silmänympärysvoide, sillä se kosteuttaa todella hyvin minun atooppiset silmäluomet. Ennen meikkaamista pyyhkäisen vaan ylimääräisen rasvan pois. Ja ei muuten ole kallista!

Nämä keinot ovat saaneet minun ihon voimaan hyvin. Mutta meidän jokaisen iholla on yksilölliset tarpeet. Mikä sopii yhdelle, ei sovi toiselle. Halusin kuitenkin ehdottomasti vinkata tästä Dr.Hauschkan öljystä, jospa se voisi jotain toistakin auttaa. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi :)